Confidenţialitate

Rusia a înregistrat 820 de decese din cauza Covid 19, într-o singură zi

Rusia a înregistrat joi un nou record de decese zilnice asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei, în contextul în care campania sa de vaccinare avansează într-un ritm lent. De asemenea, măsurile de izolare a populaţiei sunt în mare parte absente, în pofida valului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus.

Potrivit bilanţului zilnic publicat de centrul de gestionare a crizei sanitare din cadrul Guvernului rus, 820 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în această ţară în ultimele 24 de ore. Precedentul record de decese zilnice din Rusia data din 14 august şi era de 819 decese.

În total, 179.243 de persoane din Federaţia Rusă au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului oficial al Guvernului de la Moscova. Agenţia rusă de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, a raportat peste 300.000 de decese până la sfârşitul lunii iunie 2021.

Rusia a înregistrat totodată 19.630 de infectări noi în 24 de ore, un bilanţ în scădere în ultimele zile, în timp ce numărul total al infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această ţară la 6,8 milioane.

Principalele focare epidemiologice rămân Moscova – capitala ţării – şi Sankt Petersburg – al doilea oraş ca mărime din ţară -, care au raportat joi 1.712, respectiv 1.301 de cazuri noi.