Confidenţialitate

Rusia a început să atace navele care transportă cereale din Ucraina. Două remorchere au fost lovite. „Nu este tot ce am fi putut face”, spune Putin

Atac al Rusiei în apropierea unui port din sudul Ucrainei. Armata rusă a lovit două remorchere civile ce transportau cereale în apropierea portului Oceakiv din regiunea Mykolaiv. Doi membri ai echipajului au fost uciși.

În ultimele 24 de ore, rachete rusești au lovit infrastructura energetică din Ucraina, dar și instalațiile de apă, iar în Kiev, mare parte din populație a rămas fără apă și fără curent electric.

Rușii au bombardat infrastructura portuară în direcția Oceakiv, din regiunea Mykolaiv, iar două remorchere civile implicate în transportul de cereale au fost lovite. Doi membri au echipajului au murit, iar unul este rănit, au precizat autoritățile ucrainene citate de Kiev Independent.

Rachetele rușilor au lovit centrale hidroelectrice, au afectat infrastructura energetică și rețeaua de apă în Kiev, dar și în alte regiuni.

40% dintre locuitorii din Kiev au rămas fără apă și aproape 300.000 de apartamente nu mai au curent electric.

Primarul Kievului, Vitali Kiltscko a acuzat Rusia de genocid, deoarece urmărește să-i lase pe ucraineni  fără apă, fără curent, căldură pe timp de iarnă.

De partea celalaltă, Rusia spune că a lovit doar ținte militare, dar recunoaște și că a țintit infrastructura energetică

„Nu este tot ce am fi putut face”, a spus Vladimir Putin, într-o conferință de presă. Președintele Rusiei a amenințat că ar putea urma și alte acțiuni.

El a explicat că ultimele atacuri ale Rusiei ar fi fost un răspuns la atacurile cu drone ale Ucrainei asupra flotei din Marea Neagră.

Foto: Shutterstock

Citește și: O rachetă rusească a căzut în Republica Moldova, după ce a fost doborâtă de armata ucraineană