Confidenţialitate

Rusia, suspendată din Consiliul Europei. Metsola: Determinarea noastră nu va fi diluată de agresiunea Kremlinului

Consiliul Europei a suspendat Rusia din cauza invaziei sale în Ucraina, relatează AFP. Anunțul vine la scurt timp după ce Vladimir Putin s-a adresat armatei ucrainene și le-a cerut militarilor să-și întoarcă armele spre propriul guvern. Roberta Metsola a transmis pe Twitter că excluderea Rusiei din sistemul SWIFT este necesară.

Consiliul Europei suspendat vineri Rusia. Pentru moment, Rusia rămâne membru, ceea ce înseamnă că cetățenii ruși continuă să fie protejați de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Asta s-a întâmplat la scurt timp după un discurs televizat al lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin, mesaj pentru soldații ucraineni: Rusia se va înțelege mai bine cu voi decât cu dependenții de droguri de la Kiev

„Rusiei îi va fi mai ușor să ajungă la o înțelegere cu voi decât cu această bandă de dependenți de droguri, de neonaziști care s-au stabilit la Kiev și au luat întregul popor ucrainean drept ostatic”, a fost mesajul pe care Vladimir Putin l-a transmis armatei ucrainene.

Roberta Metsola: Determinarea noastră nu va fi diluată de agresiunea Kremlinului

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis într-un mesaj pe Twitter că „Europa este libertate și democrație. Aceasta este puterea noastră. Tebuie să susține Ucraina, să ne susținem valorile chiardacă asta ne costă. Determinarea noastră nu va fi diluată de agresiunea Kremlinului, care se uită în spate la sfera de influență, în loc să se uite înainte la cercurile de cooperare”.

Roberta Metsola a mai scris pe Twitter că: „Este corect ca Uniunea Europeană să adopte sancțiuni masive, fără precedent și severe împotriva Rusiei. Avem nevoie de mai mult și acestea trebuie să fie mai extinse, inclusiv excluderea Rusiei din sistemul SWIFT și sancțiuni individuale dure, fără ca nimeni să fie exclus din discuție”.

Președinta Parlamentului European a mai scris că: „Dacă suntem tentați să ne acomodăm, să facem un pas înapoi – ne vom confrunta în curând cu un alt ultimatum. Și atunci ce se va întâmpla?”.

Sursa foto: Facebook / Roberta Metsola

Citește și: A doua zi de război în Ucraina. Forțele din Rusia au intrat în Kiev. Zelenski îi cere lui Putin să negocieze încetarea războiului | LIVE UPDATE

Autor: Carmen Zanfir