Rulota care oferă duşuri calde persoanelor fără adăpost – GALERIE FOTO

Jake Austin, un preot din St.Louis, Missouri, a cumpărat o rulotă second-hand pe care a transformat-o într-un duş mobil pentru oamenii fără adăpost.

Jake Austin a lucrat cu oamenii fără adăpost toată viaţa lui. În copilărie, părinţii lui ofereau sărmanilor supă de pui, dar faptul ca aceştia aveau mare nevoie de satisfacerea nevoilor de igienă personală, a înţeles-o în urmă cu câţiva ani.

Într-o zi, când Jake împărţea produse de igienă, un om i-a mulţumit pentru o bucată de săpun, apoi l-a întrebat unde anume l-ar putea folosi.

Austin a realizat atunci că, deşi are haine curate şi mâncare, o persoană care nu s-a spălat de luni de zile nu îşi poate găsi un loc de muncă.

dus pentru persoane fara adapost (4)

Atunci, Jake Austin a creat “People’s Mobile Shower Unit”, o organizație non-profit pentru a oferi duşuri calde persoanelor care trăiesc pe străzile din oraşul St. Louis.

“Oamenii curaţi sunt mai fericiţi, mai plini de speranţă şi mai sănătoşi. Când ieşi din duş, te simţi de milioane”, a spus Austin.

În rulotă sunt amenajate duşuri, chiuvete şi perdele pentru intimitate. În traseul prin oraş, rulota se conectează la hidranţi, iar pentru duşuri calde foloseşte un generator.

dus pentru persoane fara adapost (6)

O organizaţie locală a adus instalaţii sanitare, o companie de lenjerie s-a oferit să aducă prosoape, iar un centru specializat în amenajarea rulotelor s-a ocupat să termine munca lui Austin.

dus pentru persoane fara adapost (2)

Jake doreşte să trimită camionul în diferite locuri din St. Louis în fiecare zi. Dacă rulota va staţiona într-un singur loc timp de opt ore, 60 de persoane vor putea face duşuri zilnic.

dus pentru persoane fara adapost (5)

„Dacă ajutăm oamenii să se spele în mod regulat, le oferim speranţă. Dacă le oferim puţină speranţă, ei vor putea să facă următorii paşi, să spere în continuare”, a mai declarat Austin.

dus pentru persoane fara adapost (7)

Foto: Shower to the People

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS