Rudel Obreja sustine ca firma sa era singura care putea organiza gala Bute (AUDIO)

Arestat preventiv în acest dosar, Rudel Obreja a spus că se consideră nevinovat și nu a încasat niciun ban de pe urma acelei competiții sportive.

Fostul președinte al Federației de Box a făcut aceste declarații în timp ce aștepta taxiul care îl va duce în arestul Poliției Capitalei.

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul București a acceptat astăzi solicitarea procurorilor DNA. Aceștia îl acuză pe Rudel Obreja de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii spun că Rudel Obreja ar fi încasat ilegal bani pentru organizarea Galei Bute, iar contractul i-a fost atribuit direct de către Ministerul Turismului, fără a se organiza o licitație.

Rudel Obreja le-a spus judecătorilor că e nevinovat și că procurorii fac presiuni asupra lui să o denunțe pe Elena Udrea.

Gala Bute a fost organizată de Ministerul Turismului în 2011, pentru promovarea turistică a României pe plan internațional. Procurorii susțin că doar 1 la sută din suma alocată de stat ar fi fost cheltuită pentru organizarea competiției.