Roxette şi ‘Pretty Woman’ – un tandem de poveste

În urmă cu 25 de ani avea loc premiera filmului devenit deja clasic, ‘Pretty Woman”’, a cărui poveste de succes continuă sa impresioneze până în prezent.

La vremea lansării sale, filmul a devenit rapid unul dintre cele mai mari succese ale anilor ’’90, tranformând-o pe Julia Roberts dintr-o actriţă necunoscută într-un superstar internaţional şi propulsând principala piesă de pe coloana sonoră, ‘It Must Have Been Love”, în topul Billboard Hot 100.

Pentru Roxette, sincronizarea cu “Pretty Woman” nu putea să fie mai benefică. Duo-ul suedez facuse deja senzatie cu single-ul lor de debut care urcase cu repeziciune in topurile din SUA, devenind astfel primul lor hit clasat pe primul loc in Billboard, in primavara anului 1989.

In timp ce se aflau intr-un turneu in Europa, pregatindu-se pentru lansarea urmatorului single – ce urma sa devina cel de-al doilea hit al lor clasat pe locul 1 in SUA (este vorba de “Listen To You Heart”) – compania Disney/Touchstone a intrebat in ce masura noul fenomen suedez ar fi interest sa scrie un cantec pentru coloana sonora a unui film numit “$ 3,000”, o comedie romantica despre un afacerist bogat care se indragosteste de o prostituata plina de sarm.

Programul celor de la Roxette era supra-aglomerat, iar sansele ca cei doi sa compuna si sa inregistreze o noua piesa, erau foarte mici. In schimb, Per si Marie au oferit un hit de-al lor datand din toamna lui 1987: ““It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted”).

Regizorul Garry Marshall a realizat valoarea piesei si a fost de acord cu folosirea sa doar sa fie inlaturate versurile care fac referire la Craciun.

In ciuda angajamentelor care le monopolizau intregul program, Roxette au fost mai mult decat entuziasmati de sansa de a fi implicati intr-o productie cinematografica majora. Per Gessle a rescris versurile, Marie Fredriksson a reinregistrat partea vocala, cateva parti de chitara au fost adaugate, iar versiunea finala a fost trimisa catre Hollywood. Dupa aceea, nimeni nu a mai acordat atentie acestui subiect, accentul fiind pus pe “Listen To Your Heart” care devenise cel de-al doilea single din cariera lor clasat pe locul 1 in SUA.

Placuta a fost surpriza tuturor sa remarce cat de bine se potriveste frumoasa si romantica balada “It Must Have Been Love” care ajunge sa ocupe prima pozitie in top Billboard Hot 100, marcand astfel cea de-a treia mare reusita a lui Roxette pe teritoriul american. Privind in retrospectiva, “It Must Have Been Love” ramane una dintre piesele clasice din repertoriul Roxette, rivalizata poate de o alta balada de succes, “Listen To Your Heart”. Piesa a fost difuzata la posturile de radio din Statele Unite de peste 5 milioane de ori, aceasta performanta fiind premiata de BMI London Awards. Alte piese care au ajuns la o asemenea cifra sunt: “All Right Now” (Free), “Another Brick In The Wall” (Pink Floyd), “Rocket Man” (Elton John) si propriul lor “Listen To Your Heart”.

Pentru a sarbatori una dintre cele mai de succes si mai iubite piese cu radacini suedeze, Parlophone/Warner lanseaza o versiune digitala, iar o editie limitata pe vinil urmeaza sa apara pe 6 mai. In timpul turneului american din 1992, Roxette a inregistrat o noua versiune in faimosul studio Ocean Way. Aceasta a fost cuplata cu o inregistrare live a aceluiasi cantec si inclusa pe albumul “Tourism”. Dar pentru prima data, o versiune editata a acestei piese va fi lansata ca bonus track.

In acest moment, Roxette se afla in turneu, promovandu-si cel mai recent album best of “The 30 Biggest Hits XXX’. Ceea ce ne demonstreaza ca sigur a fost vorba de dragoste in cariera lor muzicala, iar povestea pasiunii lor este departe de a fi sfarsita.

Turneul celor de la Roxette include si un concert memorabil la Bucuresti, pe data de 17 mai, la Arenele Romane, evenimentul fiind organizat de Emagic. Biletele sunt disponibile in reteaua MyTicket si online, pe www.myticket.ro.