RowmaniaFest, între 1 şi 3 septembrie, la Tulcea

A 7-a ediţie a Rowmaniafest – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle se va în perioada 1 – 3 septembrie, la Tulcea. Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 susţine că evenimentul este un prilej pentru dezbateri despre viitorul sustenabil al Deltei Dunării.

Festivalul debutează  cu tradiţionala paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba şi Toma Simionov, cărora li se vor alătura şi deţinătorii de ambarcaţiuni, convoiul urmând a se îmbarca la şantierul naval şi va vâsli în aval până la debarcaderul Rowmaniafest, în zona scenei amplasate pe Faleza Dunării.

‘Festivalul RowmaniaFEST ne oferă prilejul să îi întâmpinăm, ca în fiecare an, pe participanţii la Tour International Danubien (TID), care vâslesc cei peste 2.500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră. Vom urmări mai multe competiţii de vâslit (competiţia ‘Ivan Patzaichin’ pentru pescarii profesionişti din deltă, etapa locală şi etapa naţională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă Rowmania), şi mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapă în Circuitul Naţional de Triatlon), MiniTRI (copii 9 – 13 ani) şi cea de a treia ediţie a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, care va reuni peste 70 de atleţi din România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Ungaria’, anunţă organizatorii.

Concertele Rock’n’Row îi aduc pe scena de pe faleză pe Loredana, Viţa de Vie, Krypton, Anton, White Mahala şi RoHCP.

Sâmbătă şi duminică, tot pe faleză, în dreptul Căpităniei Tulcea, va fi deschis Artizan Eco Delta – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, şi al producătorilor şi meşteşugarilor tradiţionali. Vizitatorii sunt invitaţi să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al falezei.

Totodată, la Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund a pregătit activităţi pentru cei mici, precum pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susţinere a naturii.

În Piaţa Civică, vor fi proiectate vor rula ‘Sieranevada’, în regia lui Cristi Puiu, sâmbătă, de la ora 21.00, şi Inimi cicatrizate, în regia lui Radu Jude, duminică, de la ora 21.00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanţat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS