ROMSILVA: Brazii de Craciun nu vor costa mai mult decat anul trecut

Romsilva scoate anul acesta la vânzare 36.000 de brazi si 30.000 de molizi.

Cel mai ieftin brad costă 20 de lei. Abia depășește însă un metru înălțime. Pentru brazi ce ating 2 metri, veți plăti cel puțin 30 de lei, iar în cazul exemplarelor cu înălțime mai mare de 3 metri, se precepe un preț de 20 de lei pe metru.

Mult mai ieftini sunt molizii, care pornesc de la 10 lei bucata. Tarifele sunt valabile însă dacă îi achiziționați direct din ocoalele Romsilva. În piețe, aceiași brazi vor costa mai mult din cauza adaosului comercial.

Cei care doresc să cumpere un pom de Crăciun în ghiveci, ca să îl poată replanta apoi, pot merge la pepinierele silvice unde sunt cultivaţi puieţi ornamentali.

În total, Regia Naţională a Pădurilor va scoate anul acesta la vânzare 36.000 de brazi și 30.000 de molizi care provin din pepiniere și din tăieri de păduri. Experiența anilor anteriori a demonstrat că brazii românești au o concurență serioasă pe piață. Mulți dintre români îi aleg pe cei din import, care sunt mai arătoși, deși costă mai mult. Iar în ultimii ani, în piețe au ajuns și brazi crescuți în pepiniere private.