Romsilva: Aproape 30 de pădurari, bătuți de hoții de lemne în ultimul an

Regia  Naționala Pădurilor-Romsilva, care administrează jumătate din pădurile României, atrage atenția că numai în ultima lună și jumătate, 7 angajați au fost bătuți.

Ultimul caz a avut loc recent, când un pădurar de la  Ocolului Silvic Pucioasa,  din județul Dâmbovița, a fost bătut crunt de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal din pădure.

Pădurarul a ajuns la spital cu multiple răni la picioare și piept.

 

Cei 7 pădurari ai Romsilva agresați în ultimele săptămâni, au fost atacați în timp ce păzeau păduri din județele Giurgiu, Teleorman, Suceava, Caraș-Severin și Mureș.

Directorul general adjunct al Romsilva, Codruț Bîlea spune că deși atacurile asupra pădurarilor sunt extrem de violente, angajații evită să folosească armele pe care le au asupra lor pentru se apară, din cauza cercetărilor la care sunt supuși după incident.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul trecut, alți 22 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor au fost agresați în timpul acțiunilor de pază și control în fondul forestier de stat, adaugă reprezentantul Romsilva.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Romsilva anunță în acest context, că în urma măririi numărului de controale, anul trecut, tăierile ilegale din pădurile statului au scăzut cu peste 16 la sută.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS