Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Poduri

Sub genericul Europa 2018, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Poduri, tematică selectată pentru acest an de către PostEurop, organism al Uniunii Poștale Universale, agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite – informează un comunicat de presă al Romfilatelia.

Emisiunea de mărci poştale „Poduri” va fi disponibilă începând de joi, 12 aprilie, în magazinele Romfilatelia, precum și online, pe romfilatelia.ro.

Emisiunea cuprinde două timbre. Primul are valoarea nominală de 3,50 lei ;i ilustrează Podul Minciunilor din Sibiu, iar pe cel de-al doilea timbru, cu valoarea nominală de 16,00 lei, este reprezentat Podul Anghel Saligny de la Cernavodă, judeţul Constanţa.

Emisiunea va fi completată cu un produs filatelic special, cu medalie.

Aversul medaliei redă, în prim-plan, portretul inginerului Anghel Saligny (1854 – 1925), proiectantul podului cu acelaşi nume, reproducere după gravura realizată de regretatul artist plastic Octavian Ion Penda, cu un detaliu din structura metalică a podului.

Reversul acesteia prezintă, în prim-plan, construcţia din piatră a intrării pe pod, flancată de grupul statuar din bronz reprezentând doi dorobanţi, simbol al păstrării respectului cuvenit eroilor căzuţi în Războiul de Independenţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS