Confidenţialitate

Romaşcanu: Vom vota starea de alertă. Este un gest de responsabilitate firesc | VIDEO

Purtătorul de cuvânt al PSD a anunţat, marţi, că parlamentarii formaţiunii vor vota pentru încuviinţarea stării de alertă.

Opoziția pregătește amendamente, pentru a fi evitate ”abuzurile”.

”Vom vota starea de alertă, este un gest responsabilitate firesc, dar există în acest moment propuneri de diferite amendamente. Fondul legii este important, oamenii trebuie să înţeleagă că distanţarea şi măurile de autoprotecţie sunt importante, în schimb vrem să evităm abuzurile. Unul dintre ele portul măştii. Nu a fost obligatoriu în starea de urgenţă, este obligatoriu în starea de alertă”, a declarat Lucian Romaşcanu, la finalul şedinţei partidului.

Social democrații consideră că guvernul PNL trebuie să asigure măști pentru persoanele care sunt în situaţii financiare limită, în condițiile obligativității purtării acestora.

Declarată pentru o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României, după expirarea celor două luni de stare de urgență, starea de alertă are nevoie de încuviinţarea Parlamentului în termen de 5 zile.

Lucian Romaşcanu a anunţat, marţi, că liderii formaţiunii au discutat despre formalizarea comisiei de anchetă în ”afacerea sparanghelul”, dorind ca ”adevărul să iasă la lumină”.

”Să aflăm şi noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni români să plece din zone infestate cu avioanele spre Germania într-o zonă roşie pe harta coronavirusului”, a adăugat acesta.