Romanul aflat in avionul malaezian prabusit in estul Ucrainei era student la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj

Se pare că acesta călătorea împreună cu o colegă, și ea studentă la Cluj, dar cetățean străin.

Presa internațională a publicat și detalii despre alți pasageri ai aeronavei.

Cei mai mulți dintre pasagerii care și-au pierdut viața în tragedia aviatică din estul Ucrainei sunt cetățeni olandezi – cel puțin 154.

Printre victime se numără şi 100 de specialiști în lupta anti-SIDA. Ei urmau să participe la o conferinţă internațională pe această temă la Melbourne în Australia. Între aceștia și un cetățean britanic – Glenn Thomas – fost jurnalist BBC care lucra pentru Organizația Mondială a Sănătății. În total 9 britanici se aflau în avion – între aceștia și doi suporteri ai echipei Newcastle United – zburau spre Noua Zeelandă unde echipa lor favorită urma să înceapă un turneu de pregătire.

În avion mai erau zeci de familii care plecau în vacanță, un cuplu de florari și un senator din Olanda.

De altfel povestea cuplului de florari a făcut înconjurul lumii. Ironizând dispariția în martie a avionului malaezian în Oceanul Indian, bărbatul a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu avionul și a scris – ‘Dacă va dispărea, iată cum arată’.

Tot pe internet circulă un filmuleț postat pe internet de un malaezian – doctorand în psihologie la Universitatea Erasmus din Rotterdam. Pleca spre casă, în Malaezia, pentru a participa la o sărbătoare locală. Pe fundal se aude un anunț al pilotului care le cerea pasagerilor să verifice încă o dată dacă și-au închis telefoanele mobile.