Confidenţialitate

Românii care se vaccinează ar putea primi tichete de masă | AUDIO

Guvernul așteaptă actul normativ care să reglementeze modul în care românii care se vaccinează vor primi la schimb tichete de masă.

Documentul se află în lucru la ministerul sănătății. 

Premierul Florin Cîțu a spus aseară la postul public de televiziune că a alocat bani la rectificarea bugetară pentru a sustine recompensarea celor care se vaccinează:

Bani pentru acordarea tichetelor de masă în schimbul vaccinării, există, spune premierul Florin Cîtu, desi inca nu s-a vehiculat o sumă exacta pe care o va primi cel care se vaccinează. Premierul anunta recent o suma de 100 de lei. La postul public de televiziune a spus aseară că a alocat bani la rectificarea bugetara:

”Am alocat resurse la rectificarea bugetară. Ministerul Sănătății ar putea să ia bani din actualul buget, să transfere pentru aceste măsuri și banii să fie realocați la rectificarea bugetară. Eu sunt pregătit. Este nevoie de un act normativ care să reglementeze.”

Ordinul privind tichetele de masă ce vor fi acordate celor care se imunizează cu orice ser anticovid 19 ar putea fi  gata in câteva săptămâni pentru a putea fi acordate incepând din spetembrie. Ministerul sănătății este cel care reglementeză conditiile.

Cert este că tichetele vor fi acordate prin Directiile de sanatate publica judetene care le vor trimite apoi la centrele de vaccinare. Sistem similar ca in cazul donarii de sange.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexa Stănescu