Românii blocați pe aeroport în Lisabona vor ajunge în România în jurul orei 21

O aeronavă TAP i-a preluat pe românii blocaţi de mai multe zile în Lisabona şi a decolat spre Bucureşti, unde este aşteptată să aterizeze în jurul orei 21:00 – 21:30.

Cu câteva ore înainte, premierul Mihai Tudose a anunţat pe Facebook că a luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona şi cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi a primit promisiuni că o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. În cazul în care compania portugheză TAP nu le asigura zborul, exista pregătită o aeronavă TAROM care îi putea aduce pe români înapoi în țară.

Tudose a precizat că a cerut revocarea consulului României la Lisabona „pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia”. Totodată, el şi-a exprimat regretul că turiştii români nu au avut parte de asistenţă corespunzătoare din partea statului român.

Între timp, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism anunță că le va acord asistenţă juridică pasagerilor, în condițiile în care se vor întoarce în țară cu 2 zile întârziere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS