Românii au la dispoziţie aproape o mie de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei EURES, un număr de 936 de locuri de muncă.

Conform datelor centralizate de ANOFM, în Portugalia sunt disponibile 330 de locuri de muncă pentru culegători de zmeură, mure şi afine, în Malta – 161, majoritatea pentru şofer de autobuz, iar în Germania 142 locuri pentru inginer software şi şofer camion.

De asemenea, în Cehia sunt 58 de locuri de muncă vacante, majoritatea pentru şlefuitori, operatori CNC şi şoferi TIR internaţional, iar Marea Britanie oferă 67 de locuri de muncă, majoritatea asistent medical, croitor, măcelar, tranşator.

Totodată, în Slovacia sunt disponibile 41 de posturi pentru brutar, operator producţie, iar în Belgia sunt vacante 40 de locuri pentru ocupaţiile macaragiu, tehnician reţele de telecomunicaţii, tehnician electromecanic.

În Italia, sunt disponibile 40 de locuri de muncă pentru îngrijitori la domiciliu.

Spania are 14 locuri de muncă vacante, Finlanda, Luxemburg şi Ungaria câte zece, Suedia – cinci, Slovenia – trei, Norvegia şi Polonia câte două posturi, iar Irlanda are un loc de muncă disponibil pentru personal auxiliar de asistenţă medicală/îngrijitor la domiciliu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS