Confidenţialitate

Românii au cheltuit, în luna iulie, peste jumătate de miliard de euro pe vacanțe în străinătate

Românii au cheltuit peste jumătate de miliard de euro pe vacanta in strainatate, doar in luna iulie. Datele BNR arata ca in a doua luna a verii, turistii romani au lasat cei mai multi bani in Grecia, Turcia şi Bulgaria.

Luna iulie a acestui an a fost cea mai bună lună de vară pentru turismul inafara tarii, conform datelor Băncii Naţionale a României. privind suma cheltuită de către turiştii români în afara ţării.

Românii au lăsat 561 milioane euro in tari precum Grecia, Bulgaria, Turcia.  Totusi, biletele de avion nu au fost scumpe, potrivit raportului BNR, turistii romani au platit preturi pornind de la 20 de euro.

Lunile de vară din acest an au fost cu mult mai bune decât cele din 2019 ]nainte de pandemie.

Dupa ce Grecia şi Turcia au intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, Bulgaria a înregistrat un volum de turişti chiar mai mare decât în 2019. Presa locala scria insa ca romanii nu cheltuie prea mult in magazinele si tarabele de pe litoralul bulgaresc.

În primele şapte luni ale acestui an, românii au cheltuit pe vacanţele în afara ţării circa 2,2 miliarde euro, in timp ce turiştii străini au lăsat doar 1,2 miliarde euro în România.

Foto: Antonel Burlibasa