Confidenţialitate

România va trimite în Liban 2.000 de flacoane de ceftriaxone

2.000 de flacoane de ceftriaxone din rezerva de mobilizare din domeniul sănătăţii vor fi trimise de România ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Libanului, Beirut.

Ceftriaxona este un antibiotic din clasa cefalosporinelor de generația a treia, utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene.

Vineri seara, DSU a anunțat și că aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziilor din 4 august.

Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Forțele Aeriene Române au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor.

De asemenea, două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor insoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban.

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale.

Exploziile de la Beirut s-au soldat cu 154 de morți și 5.000 de răniți. Zeci de persoane sunt date dispărute în continuare.