Confidenţialitate

România va trimite în Grecia 70 de poliţişti, 6 autospeciale şi 2 nave de patrulare

Ministerul de Interne anunta ca va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migrației din Grecia cu 70 de polițiști, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă și alte mijloace logistice.
În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-18 martie şi la care România a fost reprezentată de Președintele României, cei prezenţi “au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migrației”.

Sambata, șefii structurilor specializate ale MAI au participat la o videoconferință cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizațiilor internaționale FRONTEX, BESA și EUROPOL, unde au fost prezentate inclusiv modalitățile prin care România poate acorda acest sprijin.

Astfel că România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere. Acestea vor fi operaţionale de săptămâna viitoare.

Pentru coordonarea acestei misiuni internaționale s-a înființat în Atena, la Ministerul Apărării elen o celulă operațională de coordonare.