România va putea folosi două vaccinuri anti-COVID. Personalul medical va decide administrarea | AUDIO

Serul produs de Pfizer/Biontech și cel fabricat de compania americană Moderna vor putea fi folosite de România, în campania de vaccinare anti-COVID.

Personalul medical din centrele de vaccinare va fi cel care va decide ce fel de vaccin va fi administrat pacientului, spunea, luni seară, la Digi 24, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță:

„Trebuie să înțelegem că dozele furnizate de compania Moderna sunt într-un număr foarte mic, iar din acest punct de vedere nu putem să garantăm la momentul actual că în fiecare centru de vaccinare vor exista cele două tipuri de vaccinuri, pentru a diminua la maximul posibil riscul de irosire a dozelor. Vom aloca, foarte probabil, dozele de la Moderna împreună cu cele de Pfizer în centrele de vaccinare care au flux ridicat de persoane vaccinate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului a depășit în România 125.000.

Cât privește imunitatea de grup, atât de aşteptată în urma vaccinării anti-COVID, nu va veni aşa de repede, cum ne dorim. Cel puţin, nu în acest an, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Apariţia unor mutaţii ale SARS-CoV-2 şi accesul redus la vaccin pentru ţările sărace sunt principalele motive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS