Confidenţialitate

România va fabrica rachete interceptoare pentru sistemele Patriot, anunță ministrul Apărării | AUDIO

Rachetele interceptoare au rol defensiv, de a contracara rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Acestea vor fi produse la Uzina Electromecanica din Ploiești care a semnat, miercuri, un memorandum în acest sens cu o firmă americană.

La ceremonie au participat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Prin semnarea acestui memorandum facem doar un prim pas în identificarea capabilităților și posibilităților de dezvoltare și de producție în România. Mai sunt câțiva pași pe care trebuie să-i facem astfel încât producția să înceapă cât mai curând posibil. Producția înseamnă și investiții din partea română și Ministerul Economiei este hotărât să aloce bani pentru a dezvolta aceste capabilități. Utilizarea acestor rachete în conflictul din Ucraina cu siguranță nu putem să discutăm despre așa ceva pentru că, după cum v-am spus, un asemenea proces va dura”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Autorităţile au semnat, la Ploieşti, un memorandum între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, document în baza căruia Electromecanica Ploieşti şi Raytheon vor fabrica în România rachete interceptoare SkyCeptor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.