Confidenţialitate

România va evolua în faza europeană a precalificărilor la Cupa Mondială din 2023

Echipa naţională de baschet masculin a României va evolua în vară în cea de-a două fază a precalificărilor FIBA World Cup 2023, Zona Europa.

Conform FIBA, lista cuprinde 12 echipe naționale, care au acces în aceasta fază în urma rezultatelor din grupele primei faze a precalificărilor FIBA WC 2023 și din grupele de calificare la FIBA EuroBasket 2022.

Cele 12 echipe naţionale care vor evolua în vară în cursa pentru grupele din ultima fază de calificare la Cupa Mondială din 2023 sunt:
– Belarus, Islanda, Portugalia, Slovacia (din precalificări Cupa Mondială 2023)
– Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Suedia, Elveţia (din grupele preliminare ale EuroBasket 2022)

Conform sistemului competiţional anunţat de FIBA, pentru faza secundă a precalificărilor mondiale se vor alcătui patru grupe de câte trei echipe (se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur – retur; în cazul în care pandemia Covid-19 va continua şi în august, atunci meciurile se vor desfăşura tot în bule epidemiologice).

Primele două clasate în cele patru grupe vor accede în ultima fază a preliminariilor Cupei Mondiale din 2023, cele opt echipe urmând să se alăture celor 24 de echipe naţionale prezente la FIBA EuroBasket 2022.

Totodată, FIBA a anunţat că tragerea la sorţi a grupelor pentru faza secundă din precalificările mondiale va fi efectuată la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Turneul FIBA Basketball World Cup 2023 va fi găzduit de Indonezia, Japonia şi Filipine.

Foto: FIBA World Cup 2023