Confidenţialitate

România trimite ajutoare în Turcia în urma cutremurului de 7,4

Prim-ministrul României a convocat luni, 6 februarie 2023, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU în contextul cutremurului de 7,4 din Turcia. Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU.

România trimite în Turcia o echipă RO-USAR cu personal specializat de intervenție în situații critice precum cutremurul din Turcia.

„Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.

Precizăm faptul că sprijinul se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență”, se arată în comunicatul oficial.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremur de 7,4 în Turcia: Aproape 300 de morți și peste 2000 de răniți. Zborurile de pe aeroportul Hatay, suspendate. LIVE UPDATE | VIDEO