România, țara cu cei mai mulți angajați prezenți zi de zi la birou dar cu o rată a productivității mult sub media europeană

România este țara europeană în care cei mai mulți angajați – aproximativ 8 din 10 – sunt nevoiți să fie prezenți la birou.

Așa arată un studiu comandat de Microsoft.

La polul opus se află Norvegia – unde doar 5 din 10 angajați trebuie să fie prezenți la serviciu.  restul lucrează de acasă.

 

81% dintre angajații din România trebuie să se prezinte zi de zi la serviciu.

Aproximativ 15% dintre români lucrează 51-una de ore pe săptămână sau mai mult, procent aproape dublu faţă de media europeană de 9%.

Chiar și așa, datele Eurostat arată că rata productivităţii în România era în 2013 de 5,6 euro/oră: adică de şase ori sub media europeană şi de aproape 12 ori mai mică decât rata productivităţii în Norvegia.

În această țară, doar 51% dintre angajaţi sunt nevoiți să fie prezenți la birou.

Studiul comandat de Microsoft mai arată că peste jumătate dintre angajaţii români consideră că investiţia în IT reprezintă o prioritate pentru creşterea performanţelor de business, iar 50% dintre ei consideră că o relaţie mai bună cu clienţii ar putea avea acelaşi rezultat.

Cercetarea a fost realizată în 16 ţări din Europa, printre care şi România, cu participarea a 5.500 de angajaţi din companii mici şi mijlocii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS