Confidenţialitate

România – Rusia, 2-3, în barajul pentru turneul final al Fed Cup

România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din aprilie. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, echipa formată din Ruse și Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.

Inițial, Raluca Olaru și Irina Bara erau pe listă pentru a evolua la dublu, însă, după victoria lui Jaqueline Cristian din al patrulea meci de la simplu, staff-ul României a decis să le trimită pe teren pe Gabriela Ruse și pe Jaqueline Cristian în duelul cu rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia.

Tricolorele au pierdut în două seturi, 3-6, 2-6, după o oră și 15 minute de joc.

În meciul al doilea de sâmbătă, la simplu, Jaqueline Cristian (197 WTA) a produs surpriza. Jucătoarea în vârstă de 21 de ani, care a înlocuit-o pe Gabriela Ruse (166 WTA) în meciul al patrulea, a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (38 WTA), în două seturi, scor 7-5, 6-3, restabilind egalitatea în duelul România – Rusia, 2-2.

Sportiva româncă a început timorată meciul contra rusoaicei de pe locul 38 în lume. Kudermetova a luat primele două game-uri. Jaqueline s-a apropiat, dar adversara sa a continuat să fie în avantaj, 4-5 la game-uri, iar rusoaica a servit pentru a câștiga setul. Jaqueline a reușit break-ul, a dus scorul la 5-5, apoi a câștigat alte două game-uri la rând și primul set a fost al ei, 7-5, după 51 de minute de joc.

În setul al doilea, românca a ținut-o la distanță pe rusoaică. A fost 4-1 la game-uri pentru Jaqueline. Kudermetova a mai redus din diferență, însă Jaqueline s-a impus și în setul secund, 6-3, și a câștigat meciul.

Echipa care se va califica la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie de la Budapesta, va fi câștigătoarea din meciul de dublu dintre Irina Bara/ Raluca Olaru – Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia.

Ana Bogdan (90 WTA) a deschis seria meciurilor de sâmbătă, 8 februarie, de la Fed Cup. Jucătoarea din România a pierdut în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 5-7, în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova (28 WTA), sportivă care vineri a învins-o și pe Gabriela Ruse (166 WTA).

Ana Bogdan a început bine primul set, a câștigat primul game, iar cele două jucătoare au continuat să meargă mână în mână la game-uri, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5. Alexandrova s-a desprins după ce a reușit un break, apoi a servit perfect și a închis setul, după 48 de minute de joc.

În actul secund, jucătoarea din România a câștigat pe propriul serviciu și a reușit și break-ul. Cele două au fost la egalitate la 3, dar Ana Bogdan a câștigat trei game-uri la rând și a trimis meciul în decisiv.

În setul al treilea, Bogdan și Alexandrova au ajuns la 5-5 la game-uri, dar rusoaica a câștigat ultimele două game-uri și a mai adus un punct echipei Rusiei, ducând scorul la 2-1.

Meciul dintre Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova a durat două ore și 26 de minute de joc. În primul meci de la Fed Cup, tenismena din România s-a impus în fața jucătoarei Veronika Kudermetova (38 WTA), tot după un meci în trei seturi, scor 6-3, 6-7, 6-1, după două ore și 15 minute de joc.

În al patrulea meci de la Fed Cup, va juca în premieră sportiva Jaqueline Cristian (197 WTA), aceasta o înlocuiește pe Gabriela Ruse care a acuzat o răceală. Cristian o va întâlni pe Veronika Kudermetova (38 WTA).