Confidenţialitate

România primește, vineri, noi loturi de vaccinuri Moderna și J&J

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a anunţat că, vineri, vor ajunge în ţară noi vaccinuri anti-Covid.

111.600 doze sunt de la Moderna.

”Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a precizat CNCAV.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Tot vineri, 93.600 doze de vaccin Johnson&Johnson (Janssen) vor ajunge în ţară.

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva Covid din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.