Confidenţialitate

România-Polonia, meci cu grad ridicat de risc. 4.000 de fani polonezi vin în Capitală. Șeful Jandarmeriei București: ”Evitați provocările”

Meci de fotbal cu grad ridicat de risc:  mobilizare de amploare pentru partida România-Polonia, care se joacă vineri seară pe Arena Națională.

Peste o mie de jandarmi și sute de polițiști se vor afla în stradă.

4 mii de suporteri polonezi sunt așteptați la București,  mulți dintre ei fiind cunoscuți pentru actele de huliganism.

Ei sunt monitorizați non-stop – după cum a declarat șeful Jandarmeriei București locotonent-colonel Sebastian Cucoș.

După cum bine știți, fanii polonezi sunt recunoscuți pentru activitățile lor desfășurate cu ocazia acestui tip de manifestare sportivă. Pe traseul de deplasare Slovenia-Ungaria până la București au fost monitorizați atât pe timpul nopții, cât și pe timpul deplasării și, în continuare, avem afluire masivă de suporteri către Capitală. Ne așteptăm, în București, la o prezență undeva la 4.000 de polonezi, o parte dintre ei cunoscuți ca suporteri cu grad ridicat de risc”, a spus Sebastian Cucoș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste o mie de suporteri polonezi au ajuns deja la București. 

E de așteptat ca aceștia să petreacă, după-amiază, în Centrul Vechi din București.  De altfel, este una dintre zonele atent supravegheate, a mai spus șeful jandarmilor bucureșteni.

Până acum, au ajuns în Capitală undeva la 1.200 de suporteri, cazați pe la diferite hoteluri. Centrul Vechi reprezintă o atracție pentru ei, este cunoscută modalitatea lor de manifestare și anume de a consuma băuturi alcoolice în zonele de centru și de a se deplasa în coloane, provocând de cele mai multe ori, în drum spre stadion”.

”Nu ne așteptăm la așa ceva, Primăria Capitalei ne-a sprijinit cu autobuze și vom încerca o deplasare cât de cât organizată către stadion”, a adăugat șeful Jandarmeriei București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștenii care se întâlnesc cu suporterii polonezi sunt rugați să nu-i provoace și să evite confruntările verbale și fizice.

Meciul România-Polonia,  din preliminariile Cupei Mondiale, începe la ora 21 și 45 de minute, pe Arena Națională.