România pierde un bronz olimpic: Gabriel Sîncrăian, depistat pozitiv la Rio, susține TVR

România este pe punctul să piardă una dintre cele cinci medalii cîștigate în Brazilia, după ce halterofilul Gabriel Sîncrăian ar fi fost găsit dopat.

Sportivul de 27 de ani a obținut una dintre cele trei medalii de bronz ale României. El ar fi fost însă depistat pozitiv la un control antidoping, anunță postul public de televiziune, iar Comitetul Internațional Olimpic îi va retrage medalia.

Federația română de haltere nu a primit deocamdată un anunț oficial în acest sens, susține într-o declarație pentru News.ro Adrian Moldovan, directorul clubului CSM Bistrița, unde este legitimat Sîncrăian. Dacă informația se confirmă, sportivul va avea dreptul să solicite analizarea probei B.

Gabriel Sîncrăian a reușit un nou record personal la Rio și a fost considerat una dintre surprizele concursului olimpic de haltere. De menționat că în 2013 el a mai fost suspendat pentru dopaj.

Dacă rămîne cu doar patru medalii cîștigate la ediția din Brazilia, România își va egala cea mai slabă participare din istoria Jocurilor Olimpice (Helsinki, 1952). După ratarea obiectivului de 6-8 medalii, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, și-a dat astăzi demisia și a anunțat că nu va mai candida la următoarele alegeri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS