Confidenţialitate

România, pe primul loc în UE la decesele în accidente rutiere. Instructor conducere defensivă: „Nu ne plac regulile” | AUDIO

Se întâmplă pentru al cincilea an la rând, potrivit unui raport al Comisiei Europene, care arată că anul trecut pe șoselele din România s-au înregistrat 93 de victime la un milion de locuitori.

Unul dintre motive este faptul că ne-am obișnuit să nu respectăm regulile, spune la Europa FM instructorul de conducere defensivă Alex Filip:

„Avem nume celebre de prim-miniștri care s-au băgat în față la coadă la nu știu ce, un fost prim-ministru care, în văzul tuturor camerelor a aruncat un chiștoc pe jos, un președinte care a condus în stare de ebrietate și așa mai departe. Practic, nouă nu ne plac regulile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alex Filip a mai spus în emisiunea Deșteptarea că ar fi nevoie și de o mai mare implicare din partea poliției pe șosele:

„S-ar rezolva problema și pe șosele dacă ar veni de sus, de la căpetenie, o directivă că de astăzi, absolut toate uniformele, toți epoleții, trebuie să stea pe stradă și să aibă grijă ca nu cumva pe strada X, Y și Z să se mai întâmple accidente mortale. Din păcate, echipajele care ar trebui să stea cu ochii pe trafic, de cele mai multe ori sunt cu ochii în social media.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin