Confidenţialitate

România participă cu 7 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care încep astăzi

Întârziate cu un an din cauza pandemiei și cu suporterii care nu pot participa, jocurile paralimpice vor fi diferite față de edițiile anterioare.

România participă cu o delegație de 7 sportivi, printre care si actualul ministru al Tineretului şi Sportului,  Eduard Novak.

Cei 7 sportivi români vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul. Comitetului Naţional Paralimpic speră ca trei dintre sportivii români să reuşească să urce pe podium la competiţia din Japonia.

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a cucerit până acum 3 medalii la edițiile trecute ale Jocurilor Paralimpice: aur în 2012, la Londra  în proba de ciclism – urmărire individuală și 2 medalii de argint, una la Londra și alta la Beijing în 2008 la proba de ciclism – contratimp. La editia din acest an, speră să repete performanțele.

O stare de urgență rămâne în vigoare la Tokyo, numărul cazurilor Covid-19 continuând să crească în oraș și în împrejurimi.

La fel ca în cazul Jocurilor Olimpice, există protocoale stricte, inclusiv testarea zilnică a sportivilor, purtarea obligatorie a măștii și distanțarea socială.

Noua Zeelandă este singura din cele 162 de delegaţii la Jocurile Paralimpice care a confirmat renunţarea la ceremonia de deschidere, pe fondul pandemiei de Covid19.

La jocurile paralimpice care vor dura până pe  4 septembrie vor participa aproape 4.400 de sportivi din toată lumea care vor concura in 22 de sporturi.

Foto: Facebook