Confidenţialitate

România nu va trece printr-o criză alimentară, crede Iohannis. „Știți cu toții că lucrurile sunt bine gestionate” | AUDIO

Prețurile anumitor alimente vor crește în perioada următoare, pe fondul crizei energetice care lovește întreaga Europă, spune președintele României Klaus Iohannis de la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Cu toate acestea, șeful statului dă asigurări că România nu va fi lovită de o criză alimentară.

Președintele mai spune că vor exista și creșteri de pensii și salarii, care să compensese majorările de prețuri și rata ridicată a inflației:

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară și nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea este posibil, din păcate, o creștere la prețurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conștienți, această criză alimentară va lovi prima dată statele mai sărace și de acolo criza poate să aibă repercursiuni foarte grav și pentru noi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis a mai declarat că coliția de guvernare PSD-PNL-UDMR funcționează și că nu există „disensiuni”:

„Acum haideți să lămurim chestiunea cu așa zisele disensiuni. Sunt două partidă mari care formează o coaliție, amândouă partidele încearcă să se profileze, este o lucru absolut natural în politică și în realitate coalița funcționează, guvernul funcționează, și știți cu toții că lucrurile sunt bine gestionate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis de la New York participă zilele acestea la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, unde a vorbit printre altele despre criza climatic globală și despre războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Citește și: Fermierii români își vând vitele din cauza scumpirilor și a lipsei angajaților. „La abator stai la rând, prețurile sunt foarte mici” | AUDIO