Confidenţialitate

România își va depune candidatura pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului

Guvernul a aprobat un memorandum prin care România își va depune candidatura pentru a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului.

În prezent, instituția are sediul în Londra, dar după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va muta în alt stat din blocul comunitar.

În București,  ar putea fi noul sediu al agenției – a spus, la finalul ședinței de guvern, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ea a fost întrebată care sunt condițiile pe care le îndeplinește România pentru a-și depune această candidatură.

”România dispune de o foarte bună industrie farmaceutică și eu cred că este o oportunitate pe care România nu trebuie să o rateze. Nu văd de ce noi nu ne-am putea prezenta această candidatură. Eu consider și noi considerăm că la 10 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România merită să aibă pe teritoriul său o agenție europeană. Există un principiu și o regulă la nivel Uniunii Europene ca fiecare stat membru să aibă cel puțin o agenție europeană”, a răspuns ministrul Ana Birchall.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada următoare, se va constitui un grup de lucru care va realiza dosarul privind candidatura României.

Până acum, 20 de țări europene s-au arătat interesate să găzduiască noul sediu al Agenției Europene a Medicamentului. Instituția  evaluează siguranța medicamentelor comercializate în Uniunea Europeană, iar angajații sunt plătiți din bugetul Uniunii.