Confidenţialitate

România își redeschide granițele pentru turiștii străini, de la 1 iunie | AUDIO

Din cauza pandemiei, încasările din turismul de incoming au fost aproape de zero în ultimul an, spun reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

În ultimul an, cu excepția unor grupuri sporadice de turiști veniți doar din țările Uniunii Europene, turismul de incoming nu a contat, iar încasările au fost nesemnificative.

Odată cu redeschiderea granițelor pentru toți turiștii străini de la 1 iunie, angajații din domeniul turismului speră să recupereze din pierderile suferite în ultima perioadă, spune Dumitru Luca, președintele ANAT, Asociația Națională a Agențiilor de Turism:

„Este cea mai așteptată veste, cel puțin pentru colegii mei care fac incoming și care, mai bine de un an, n-au putut să facă absolut nimic, n-au avut nicio sursă de venit. Privim cu optimism perioada care urmează, așteptăm să vină primele grupuri, probabil în jumătatea a doua a lunii iunie cel mai devreme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dumitru Luca a spus și care sunt destinațiile preferate de turiștii străini care aleg România pentru petrecerea vacanțelor:

„Sunt câteva destinații magnet, cum avem Maramureș, Bucovina, Delta Dunării, dar și litoralul românesc este solicitat tot mai mult de turiștii străini, avem orașele vechi pentru că în ultimii ani a fost o creștere însemnată pe partea de city break și vorbim aici de Sibiu, Timișoara, Brașov.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, turiștii români au renunțat la destinațiile consacrate pentru concediu. Potrivit ANAT, stațiunile de pe litoral și orașele mari au fost mai puțin căutate. Românii au preferat să își petreacă vacanțele în pensiuni din localități mici, aproape de natură:

  • Florentina Mihăiță

Foto: Casian Mitu