Confidenţialitate

România, inclusă în topul ţărilor avantajoase pentru un angajat care îmbină telemunca și călătoriile

Portugalia este prima în topul ţărilor cele mai avantajoase pentru un angajat care vrea să îmbine munca la distanţă și călătoriile în acest an. Urmează Spania și România.

Este un clasament realizat de motorul de căutare Momondo, care ia în calcul prețurile din fiecare țară, locurile din care se poate munci și viteza internetului.

Au fost analizate condițiile din 111 țări, clasificate în 22 de factori. S-a ținut cont de accesibilitate şi costuri de călătorie, preţuri locale, siguranţă şi sănătate, facilităţile muncii de la distanţă, viaţa social și vreme.

Topul este condus de Portugalia. Pe locul 2 se află Spania iar pe 3 România. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

România a fost plasată pe locul trei în acest clasament, în special datorită costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici. De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, plus costuri reduse față de alte țări pentru închirierea pe termen lung a unui apartament.

La toate acestea se adaugă viteza excelentă a internetului.

Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziţie foarte înaltă este viza pentru liberii profesionişti, pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare, se arată într-un comunicat al Momondo.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă: are vremea foarte bună, o abundenţă de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de „nomad digital” şi mulţi localnici vorbesc engleza.

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti, dar şi a vieţii de noapte.

Autor: Iorgu Ianoși

Citește și: CFR: Trenurile Zăpezii intră în circulație de luni. Biletele către destinații montane, reduse cu 25% | AUDIO