Confidenţialitate

România în Direct: Viorica Dăncilă, numită consilier al Guvernatorului BNR. Ce mesaj transmite societății Mugur Isărescu? | VIDEO

Viorica Dăncilă a fost numită consilier pentru strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Știrea, difuzată inițial de Antena 3, a fost confirmată de către biroul de presă al instituției. Mai exact, funcția doamnei Dăncilă este de consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, spune că motivele alegerii sunt experiența de prim ministru și cunoștințele din domeniu. După ce a pierdut alegerile prezidențiale și nu a mai fost trecută pe listele parlamentare de către propriul partid, doamna Dăncilă nu a mai ocupat funcții publice. În perioada în care a fost premier ea a blocat o inițiativă legislativă a PSD care ar fi putut duce la schimbarea statului BNR.

Viorica Dăncilă nu este singurul demnitar din echipa Dragnea care are o funcție publică. Florin Iordache este șeful Consiliului Legislativ, iar Sorin Grindeanu a revenit în politică, fiind parlamentar PSD.

Ce înțelegeți din decizia de numire a Vioricăi Dăncilă? Ce mesaj ne transmite guvernatorul BNR cu această numire? Ce o recomandă pe doamna Dăncilă pentru această funcție?