Confidenţialitate

România în Direct | Valeriu Gheorghiță: ”Suntem în scenariul din Lombardia.” Este timpul pentru un nou lock-down? | VIDEO

Șeful campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, spune că România este noua Lombardia ca urmare a numărului mare de infectări cu coronavirus.

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate.

Doctorul Gheorghiță a făcut un apel la solidaritate către români și le-a cerut acestora să aibă încredere în medici. La rându-i, șefa INSP, Adriana Pistol spune că soluțiile nu mai trebuie căutate de autorități, ci că ele sunt la dispoziția fiecărui cetățean. ”Toţi cetăţenii acestei ţări, care se confruntă cu o situaţie în care viaţa li s-a schimbat în totalitate (trebuie să caute soluții.)”

România a ajuns la 15.000 de infectări zilnic, iar numărul celor care mor la fiecare 24 de ore a trecut și de 300 de persoane.

Bucureștiul are o rată de infectare de peste 11 la mie, dar există localități mai mici care se apropie de 20. Întrebat de posibilitatea unui nou lock-down, Raed Arafat a spus că această soluție nu este luată în calcul.

Este timpul pentru un nou lock-down? Ce soluție rapidă vedeți la îndemână ca să oprim valul de îmbolnăviri? Cum ar trebui să funcționeze România mai departe?

Foto: Mircea Vâlcu