Confidenţialitate

România în Direct: Vaccinarea își atinge limitele, restricțiile sunt doar pe hârtie, dar boala e în scădere. Credeți că România a trecut peste ce este mai greu? | VIDEO

România se apropie de vârful campaniei de vaccinare, cu aproape 100.000 de oameni în fiecare zi, dar în același timp atinge și limita grupului care este pro vaccinare.

Astăzi, numărul celor care se află pe liste de așteptare este sub 300.000, dar aceste liste sunt valabile pentru localitățile mari.

În mai multe județe sunt vaccinuri disponibile pentru populație, dar nu și persoane care să se înscrie. Deja într-unele din ele se pune problema închiderii unor centre și a regrupării resurselor. Statul speră să ajungă până în vară la limita de 5 milioane de vaccinați, iar de azi vor funcționa și caravane mobile. Ținta este acum populația nehotărâtă, dar nu există o campanie de informare.

Pe de altă parte, guvernul nu vrea restricții mai dure și a respins planurile de carantinare oferite de echipa Voiculescu. Iar restricțiile actuale se reduc în fapt la limitarea funcționării unor magazine și închiderea restaurantelor din interior. Premierul Cîțu este adeptul deschiderii economiei cât mai repede, dar refuză introducerea certificatelor de vaccinare. Între timp, rata de infectare scade, dar crește numărul de decese.

Credeți că România a trecut peste ce este mai greu? Ce măsuri ați lua în perioada viitoare pentru funcționarea societății? Ați menține restricții? Ați impulsiona vaccinarea? Alegerea economiei în defavoarea sănătății este drumul corect?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la numărul de telefon 0372 069 599, de la 13:15.

Foto: Marius Mantea