Confidenţialitate

România în Direct: Vaccinarea, între mici gratuiți și ”solzi pe corp”. Este această campanie un eșec sau un succes? | VIDEO

Campania de vaccinare din România pare să-și fi atins limitele. De o săptămână încoace numărul de doze administrate prima dată se mențin la sub 20 de mii. Șeful campaniei de vaccinare, doctorul Gheorghiță, a anunțat că funcționarea centrelor va fi reevaluată. Unele dintre ele funcționează la capacitate limitată, iar altele ar putea fi închise.

România nu a reușit să vaccineze nici 30% din populație, iar ținta de cinci milioane de vaccinați la 1 iunie nu a fost atinsă. Și-n acest ritm al vaccinării nu va fi atinsă nici la 1 iulie. România are un excedent de doze din cele patru seruri aprobate și probabil că unele vor fi îndreptate către țări care au o mai mare nevoie.

În acest moment, guvernul are o campanie care îndeamnă la vaccinare, dar există și inițiative locale care premiază vaccinarea cu produse sau mâncare. Iar comunicarea făcută de politicieni și-a atins limitele.

Este campania de vaccinare din România un eșec sau un succes? Cine este vinovat de acest lucru? Mai poate fi aceasta impulsionată? Plata celor care se vaccinează ar fi o soluție?

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea