Confidenţialitate

România în Direct: Testare națională în școli pentru depistare virusului. Aveți încredere că se raportează rezultatele corecte? | VIDEO

În majoritatea școlilor din România astăzi a fost prima zi de testare generală a copiilor pentru depistarea coronavirusului. Procedura nu este obligatorie pentru școli, iar majoritatea acestora au transmis responsabilitatea către părinți.

Kiturile de testare au trebuit asamblate de părinți, iar rezultatele transmise către profesori în scris sau cu o fotografie doveditoare. Testarea a întâmpinat opoziție și din partea unor profesori, dar și a unor părinți. Unele persoane au refuzat testarea, iar câțiva au vândut ustensilele de recoltare pe internet.

Este, însă, pentru prima dată, de la începutul pandemiei când societatea românească trebuie să se descurce de una singură și să se organizeze pentru a opri boala. Și, mai ales, să acorde încredere celorlalți membri ai grupului.

Cum vi se pare procedura de testare națională? Cine face testarea la școala voastră și ce probleme ați întâmpinat? Aveți încredere că toată lumea va raporta rezultatele corecte? Credeți că testarea va opri răspândirea infectărilor în școli?