România în Direct: Termocentralele din Oltenia au început închiderea, din lipsa de cărbune. Dacă ai fi miner, ai continua greva?

Criza din energie se adâncește. Stocurile de cărbune s-au epuizat, termocentrala Rovinari a început să fie deja închisă, iar importurile de energie cresc. Primul grup al termocentralei de la Rovinari a fost închis deja în cursul nopții trecute. Restul grupurilor vor fi închise în cursul dimineții. Pe fondul lipsei de energie, România importa masiv electricitate joi, la ora 9.00 dimineața. La un consum de 8.900 MW, importurile sunt peste 1.500 MW. Guvernul tace în continuare și nu are soluții pentru a rezolva criza din energie în care a intrat România după ce minerii de la Complexul Energetic Oltenia au declanșat o grevă spontană.

La 6 zile după declanșarea grevei minerilor, ministrul energiei Anton Anton s-a lăsat convins să plece la Târgu-Jiu pentru a discuta cu liderii sindicali.

Pe acest fond, pornim discuțiile la Europa FM, în emisiunea România în Direct.
Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.