România în Direct: Sunt de vină copiii sau matematica pentru rezultatele slabe din cadrul simulării Evaluării Naţionale?

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut pe 6 martie simularea pentru Evaluarea Naţională 2018, la proba de matematică. Vineri, rezultatele examenului au fost afișate la şcolile unde elevii au susţinut examenul.

La matematică, doar 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Obiectivele acestei simulări realizate la nivel naţional au fost familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.