Confidenţialitate

România în Direct: Ședință la Cotroceni pentru redeschiderea școlilor. Ce hotărăști pentru copilul tău? | VIDEO

Președintele Iohannis a convocat la Cotroceni mai mulți membri ai Guvernului și oficiali în vederea unei decizii privind redeschiderea școlilor.

Potrivit mai multor informații Europa FM, școala ar putea fi reluată fizic măcar în zonele verzi, acolo unde epidemia este în scădere. Decizia nu va avea în vedere doar datele sanitare, ci și cele privind performanța școlii online în România.

Nu este clar, însă, pentru mulți dintre noi, de ce autoritățile aleg acest moment pentru redeschidere. La închiderea școlilor, în luna noiembrie, mai multe județe se aflau în zonă verde. Este adevărat numărul cazurilor atinsese și 10.000 pe zi, dar acum această cifă este în scădere.

În egală măsură nu știm însă dacă în județele verzi, testarea este la aceeași parametri ca și-n restul țării. Și nu este clar dacă epidemia a scăzut într-adevăr sau multă lume se testează rapid și nu mai anunță autoritățile.

Mai mult, și-n România a apărut noua tulpină a virusului care este mai contagioasă și afectează și copiii. Iar profesorii sunt împărțiți în privința vaccinării. Pe de altă parte, nici rezultatele școlii online nu mulțumesc pe toată lumea.

În aceste condiții, ce vei hotărî pentru copilul tău? Îl trimiți la școală sau preferi să stea în continuare acasă? Iar dacă ești profesor, cum ți-ar fi mai bine: acasă sau la școală?