Confidenţialitate

România în Direct: Protest al șoferilor români atacați de hoți și imigranți. Cât de sigure sunt șoselele Europei pentru camionagii? | VIDEO

Mai multe organizații ale transportatorilor români au cerut guvernului să facă presiuni asupra autorităților franceze ca să asigure protecția șoferilor pe drumurile din vestul Europei. Apelul vine după uciderea lui Mihai Spătaru, șofer de TIR, într-o parcare de pe Autostrada 28. Nu este clar cine e criminalul, dar evenimentul a scos la iveală o serie de mărturii despre pericolele la care sunt expuși șoferii de camion din zonă.

De la moartea lui Mihai Spătaru s-au adunat zeci de relatări despre asaltul pe care imigranți ilegali le dau asupra camioanelor, în special cele care traversează spre Anglia. Sunt relatate furturi de marfă, dar și folosirea ilegală a camioanelor pentru trecerea frontierelor.

Șoferii români spun că nici parcările nu mai sunt sigure, dar mai ales că Poliția nu intervine în astfel de situații și nu-i protejează pe șoferi. De asemenea, ei povestesc de o degradare generală a climatului de securitate pe șoselele europene. Organizațiile profesionale estimează că România oferă Europei peste 150 de mii de șoferi.

România în Direct vă invită la o dezbatere cu și despre cei care fac Europa să meargă.

Cât de sigure sunt șoselele Europei pentru camionagii? Ce mărturii au adunat cei care lucrează în branșă? Care credeți că este cauza acestui val de agresiuni? Ce așteptați de la autoritățile române și cele europene?