România în Direct: Propunere: pentru evaziune fiscală de până la 50.000 de euro nu se mai face dosar penal, dacă prejudiciul este recuperat integral. O fi bine? – VIDEO

Florin Iordache a anunțat în ședința de marți a Comisiei speciale că a primit o propunere de modificare a Codului penal din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea vizează introducerea unui prag de 50.000 de euro de la care să se poată vorbi de abuz în serviciu, neglijență în serviciu sau delapidare, dacă făptuitorul acoperă prejudiciul până la sesizarea instanței.

Ulterior, CSM a simțit nevoia să sublinieze, printr-un comunicat de presă, că modificarea propusă nu îi vizează pe funcționarii publici sau infracțiunile de corupție și că ea a fost formulată într-un „punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanțelor Publice, de modificare a Legii nr. 241/2005 privind evaziunea fiscală”.

Miercuri, CSM a precizat și că reevaluează „conţinutul propunerii de text pentru a întări scopul urmărit iniţial – recuperarea prioritară a prejudiciului în cazul infracţiunilor săvârşite exclusiv în mediul privat”.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.