Confidenţialitate

România în Direct: Propunere de mandat de arestare pentru Netanyahu. Este un gest antisemit? | VIDEO

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale a solicitat mandate de arestare internaționale pentru liderii israelieni, dar și pentru cei ai Hamas. Vizat de mandat este și Beniamin Netanyahu pentru „provocarea exterminării, provocarea foametei ca metodă de război, inclusiv refuzul furnizării de ajutoare umanitare, țintirea deliberată a civililor în timpul conflictului.”

Este pentru prima oară când un lider al unui stat occidental este acuzat, practic, de crime de război și ar putea fi urmărit internațional pentru arestare. Reacțiile Israelului și ale Statelor Unite au fost nervoase, episodul fiind numit de președintele Biden drept ”strigător la cer.” Israelul spune că aceasta este o dovadă de antisemitism. 

Între timp, la București, avem un protest al studenților care cer Universității din București oprirea oricăror legături cu universități israeliene. 

De acord sau împotrivă cu arestarea și acuzarea lui Netanyahu? Este o astfel de procedură penală una antisemită? Cum pot fi oprite acțiunile militare din Gaza? 

Participă la emisiune sunând la numărul de telefon +40 372.069.599.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție România în Direct: