Confidenţialitate

România în Direct | Președinta CE: ”Trebuie să discutăm despre vaccinarea obligatorie.” Ediție specială cu medicul Vasi Rădulescu | VIDEO

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că statele membre trebuie să înceapă o discuție despre obligativitatea vaccinării pe teritoriul lor.

Președinta Comisiei spune că neutilizarea vaccinurilor este un cost imens pentru sănătate. Acesta este un pas pe care UE îl face după ce multe state au introdus certificate verzi.

Ministrul sănătății din România, Alexandru Rafila, spune că este reținut în privința unei astfel de idei. ”În România, vaccinarea trebuie să fie un act voluntar.” De altfel, autoritățile intenționează să modifice denumirea certificatului verde în ”certificat Covid”. Ministrul spune că acesta va fi folosit când epidemia este în creștere și scos când este în scădere.

România în Direct vă invită la o ediție specială cu medicul Vasi Rădulescu, susținător al campaniei de vaccinare.

Cum priviți afirmația președintei Comisiei privind vaccinarea obligatorie? Ce credeți c-ar funcționa în România. Credeți că certificatul Covid trebuie folosit doar în valurile pandemice sau tot timpul?

Foto: Inquam Photos