Confidenţialitate

România în Direct: Polițiști acuzați de omor la Pitești. Ministrul Bode: ”Să nu generalizăm.” Dar cine răspunde? | VIDEO

Doi polițiști din Pitești au fost arestați preventiv sub acuzația de ucidere din culpă. Ei au imobilizat un bărbat de 63 de ani pe care l-au scos dintr-o terasă unde începuse un incendiu. Evacuarea a dus la o altercație, iar primele date arată că moartea ar fi putut fi provocată de asfixie mecanică.

Incidentul se înscrie într-o serie de controverse majore legate de Poliția Română. Acestea includ intervenții nereușite, precum cea de la Onești sau acuzații de tortură la una dintre secțiile de poliție din București. De altfel, nemulțumirile legate de activitatea Poliției Române s-au înmulțit în ultima perioadă, iar autoritățile nu au putut furniza soluția corectă.

Premierul Cîțu spune că i-a cerut o anchetă rapidă ministrului Bode. La rându-i acesta spune că ”nu este corect să punem semnul egal între o tragedie și restul acțiunilor poliției Române.”

România în Direct vă invită la o discuție despre responsabilitate politică.

Este tragedia de la Pitești un incident izolat și trebuie tratat ca atare, așa cum spune ministrul Bode? Există o responsabilitate politică pentru lanțul de controverse din Poliția Română? De ce niciun politician nu a reușit în ultimii ani să găsească un răspuns la crizele din această instituție?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la 0372 069 599, de la 13:15.