România în Direct: Pensionarea unui judecător de la Înalta Curte determină reluarea tuturor proceselor importante. Scapă Dragnea? – VIDEO

Din 2014, după o decizie CEDO, practica Înaltei Curți este că orice schimbare de judecător duce la reluarea procesului. Acum, după ce judecătoarea Ana Maria Dascălu și-a făcut cererea de pensionare și a renunțat să mai intre în completul de trei alături de judecătorii Ștefan Pistol și Genanina Arghir, noul președinte de complet a invocat din oficiu cele două decizii CEDO, urmând că procesul în cazul Călin Popescu Tăriceanu să o ia de la capăt. Situația este similară și în cazul altor procese controversate. Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, va fi reluat de la zero, au decis, marţi, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

46 de magistraţi ai instanţei supreme îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform unei evidenţe a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit unor surse din sistem. Aceştia îşi vor putea depune dosarele până la data de 31 decembrie 2017.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.