Confidenţialitate

Păreri împărțite ale ascultătorilor Europa FM privind redeschiderea grădinițelor | AUDIO

De mai multe ore, la Guvern se discută în ce condiții se pot redeschide creșele, grădinițele și centrele de tip after-school.

O dată avansată pentru redeschidere este 15 iunie, însă, părerile sunt împărţite.

Câţiva părinţi au povestit la emisiunea România în Direct, moderată de Cătălin Striblea.

“Eu aș zice așa: grupe mici și copiii duși o dată pe săptămână la școală ca să păstreze legătura cu entitatea asta și, în rest, să-i învățăm online, ăsta va fi viitorul”, spune un părinte.

“Sunt de acord cu redeschiderea, dar să se păstreze norma. Copilul bolnav nu are ce căuta în colectivitate. Dacă nu vor deschide grădinițele, sau doar cu program redus sau oricum, nu vor reuși s-o facă nici în toamnă. Anul viitor pentru copiii aceștia este compromis. Am apelat la o bonă. Nu mai duc copilul la grădiniță pentru un an și ceva. Dacă va reapărea o perioadă similiară, nu vor reuși s-o gestioneze decât tot printr-un lockdown total”, spune o mamă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În emisiune, au intrat în direct şi câţiva educatori:

“Clasele noastre sunt mai mult decât aglomerate. Nu m-aș putea gândi la varianta în care copiii vor veni la grădiniță, iar eu să stau paznic. Dacă vin, vor vrea să se joace împreună. Chiar și reducerea numărului de copii în clase este o măsură bună. Dar unde-i trimiți pe ceilalți?”, spune o educatoare.

Cadru didactic: Nu știu dacă era nevoie de închiderea școlilor, grădinițelor. N-am auzit așa-zise focare de coronavirus în instituții de învățământ. Este o enormitate să oprești sistemul pentru 200 de oameni.

Cătălin Striblea: Când o să te duci la școală, asta le spui copiilor, că virusul n-a existat?

Cadru didactic: Este o părere personală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă măsurile sporite de igienă și triajul epidemiologic la intrarea în creșe și grădinițe, numărul copiilor în grupe va fi redus. Institutul Național de Sănătate Publică recomandă ca fiecărui copil să îi revină o suprafață de 4,5 metri pătrați, iar între mesele și paturile în care dorm copiii să existe o distanță de cel puțin 1 metru și jumătate.

Vezi aici emisiunea integrală: