Confidenţialitate

România în Direct: Pachetul “Family” nu este pentru familiile monoparentale. A greşit sau nu cinematograful? – VIDEO

Raluca Zdrobiş a povestit pe blogul său o experiență trăită, sâmbătă, la un cinematograf din București care a refuzat să-i acorde un pachet ”Family” pe motiv că este o mamă singură cu doi copii iar familia, potrivit condițiilor cinematografului, presupune prezența a doi adulți.

Concret, ea povestește că a fost la cinematograful Hollywood Multiplex, în Bucureşti Mall, iar la casa de bilete a cerut un pachet Family.

Doar că pachetele Family sunt dedicate familiilor formate din doi adulţi şi un copil, respectiv din doi adulţi şi doi copii, iar vânzătoarea nu a acceptat să-i acorde pachetul Family şi Ralucăi Zdrobiş,pentru că familia acesteia este monoparentală.

Reacția Hollywood Multiplex

Cinematograful a reacționat la câteva ore distanță printr-un mesaj pe Facebook:

”Prin această postare dorim să ne cerem scuze, incidentul prin care a trecut doamna Raluca Zdrobiș este unul regretabil. Ne întristează faptul că dânsa s-a simțit discriminată și marginalizată în cadrul cinematografului nostru.
Intenția Hollywood Multiplex este de a oferi pachete promoționale pentru tot publicul nostru, iar denumirea acestora este generică.
Este o practică comercială comună pieței operatorilor de cinema din România. În cazul acestui pachet, oferta este valabilă pentru doi adulți și un copil sau doi adulți și doi copii – în cazul celor dintâi, pot fi mamă, tată, bunic, mătușă, unchi, prieteni, apropiați etc. Această ofertă nu definește conceptul de familie și nici nu manifestă o atitudine discriminatorie sau jignitoare la adresa familiei monoparentale.

Tratăm acest incident cu seriozitate, beneficiază de toată atenția noastră și vom regândi promoțiile de acest tip și modul în care le comunicăm. O asigurăm pe doamna Zdrobiș și, totodată, îi asigurăm pe toți clienții noștri de faptul că acest incident nedorit nu reprezintă viziunea și sistemul de valori culturale și sociale promovate de cinematograful nostru.

Echipa Hollywood Multiplex”

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.