România în Direct: Nu cumva avem prea multe zile libere legale?

Conform Codului muncii, în luna mai a acestui an, salariații se bucură de trei zile libere. 1 mai (Ziua Muncii), 27 și 28 mai, prima și a doua zi de Rusalii, ce pică duminică și luni. Astfel, în luna mai, salariații cu program de lucru normal (luni-vineri) beneficiază de două zile libere, în condițiile în care una din cele trei zile nelucrătoare cade într-o zi de duminică, zi deja liberă pentru acești angajați.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. În afară de zilele libere din luna mai, în acest an vor mai fi șase zile de sărbătoare legală nelucrătoare și doar cinci vor pica în cursul săptămânii: 1 iunie (Ziua Copilului) – vineri, 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – miercuri, 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – vineri, 1 decembrie (Ziua Națională a României) – sâmbătă, 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – marți și miercuri.

Sunt prea multe zile libere legale sau prea puține?

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.